Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Luuppi avaa silmät taiteen, tieteen ja historian maailmaan

Museo- ja tiedekeskus Luuppi on Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun taidemuseon ja Tiedekeskus Tietomaan muodostama kaikkiaan yhdeksän museon kokonaisuus. Luuppiin kuuluvat Oulun museoiden lisäksi Yli-Iissä sijaitseva Kierikkikeskus, Turkansaaren ulkomuseo, Merimiehenkotimuseo Pikisaaressa ja Pateniemen sahamuseo. Myös Oulunsalon kotiseutumuseo ja Kellossa sijaitseva Oravan koulumuseo kuuluvat Luuppiin.

Tiedekeskus Tietomaan teemanäyttelyissä on yli 150 kohdetta, jotka tarjoavat oivaltamisen elämyksiä. Näyttelyissä saa koskea kaikkeen! Tietomaassa voi myös ihailla 35 metrisen tornin näköalahissistä upeita näkymiä yli Oulun ja kokea 3D-jättielokuvateatterin lumoa.

Oulun taidemuseossa voi syventyä monimuotoisiin kotimaisen ja kansainvälisen taiteen näyttelyihin, joihin liittyy yleisöopastuksia, luentoja, työpajoja ja inspiroivia tapahtumia. Kattavaan teoskokoelmaan on tallennettu erityisesti oululaista ja pohjoispohjalaista taidetta.

Luuppi ja taidemuseo ovat yleisöä varten. Tavoitteenamme on saada jatkuvasti lisää asiakkaita, mutta samalla haluamme ylläpitää ja kehittää jopa vuosikymmeniä kestäneitä asiakassuhteita. Tasapainon löytäminen suuria yleisöjä tavoittavien ja silti korkeat taiteelliset kriteerit täyttävien näyttelykokonaisuuksien välillä on haastavaa mutta mahdollista. Luuppi ei voi saavuttaa tätä tavoitetta ilman avointa vuoropuhelua taiteen ystävien ja taiteilijoiden kanssa, korostaa museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna-Marleena Härö.

Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyissä perehdytään seudun historiaan. Museon laaja perusnäyttely esittelee Pohjois-Pohjanmaan ja Oulun kaupungin historiaa. Lapset viihtyvät museon Koiramäki-osastolla. Turkansaaren ulkomuseo ja Oulun linnan kellari ovat kiehtovia historiallisia ulkomuseoyksiköitä.

Idyllisessä Turkansaaressa pääsee tutustumaan Oulun seudun vanhoihin elinkeinoihin. Ulkomuseolla myös tapahtuu koko kesän. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa juhannusiltamat, pelimannituokiot ja työnäytöspäivät. Kausi huipentuu syyskuussa perinteisiin syysmarkkinoihin.

Kierikissä tutustutaan kivikauden elämään Suomessa. Kierikkikeskuksen päärakennus Yli-Iissä on yksi Pohjoismaiden suurimpia moderneja hirsirakennuksia.  Viereisessä kivikauden kylässä Iijoen rannalla pääsee itse kokemaan, millaisia olivat kivikauden ihmisten asumukset, arkiaskareet ja elämisen ehdot. Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Kierikissä on myös hotelli- ja ravintolapalvelut.

 


Katso ja kuuntele

 

 

 

Vieraile kohteen verkkosivuille:

Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Tutustu kohteen kumppanuusohjelmaan:

Pyydä oheisella yhteydenottolomakkeella tunnus, ja kirjaudu kohdekorttisivulle.

 

Lisää artikkeleita

KATSO LISÄÄ KOHTEITA

Jatketaanko juttua?

Tervetuloa tutustumaan kohteeseen
ja kumppanuuden mahdollisuuksiin!

Ota yhteyttä:

050 407 2027, info@sponssaamo.com
tai jätä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntösi.

Kohde on kiinnostava, ja haluan sitoumuksetta

lisätietoja kohteesta.tavata kohteen edustajan.tutustumiskutsun kohteen tilaisuuteen.tutustua kohteen kumppanuusohjelmaan.
Tervetuloa rekisteröitymään ennakkoon Sponder-kumppanuustutkaan!

Haluatko tulla taloudellisena toimijana tunnistetuksi ja nähdä samalla itse markkinan kumppanuuspotentiaalia paremmin? Parhaillaan kehitettävä ja aikanaan tuonnempana julkistettava välityspalvelualusta tarjoaa kumppanuuden molemmille osapuolille suoran oikotien ja sujuvan viestikanavan kumppanuuksien hakemiseen ja neuvotteluiden avaamiseen.

Rekisteröityminen ei sido eikä velvoita mihinkään, vaan se tarjoaa mahdollisuuden saada ensimmäisten joukossa sähköpostitse tietoa palvelun käynnistymisestä ja sen pilottivaiheen etuhinnoista. Lisäksi se tarjoaa loistavan tilaisuuden olla mukana kehittämässä uuden palvelun ominaisuuksia ja sen käyttäjäkokemusta parhaiten tarpeitanne ja tavoitteitanne vastaaviksi.

P.S. Jäitkö ihmettelemään, mitä tarkoittaa "sponder"? Sehän on lennokas lyhenne sanasta "transponder" eli tutkavastaaja. Kun laite on kytketty päälle, kohde on muiden toimijoiden tunnistettavissa tutkassa. Termi on tuttu erityisesti ilmailussa - ja pian myös kaupallisella kentällä. Laitetaan sponderit päälle ja tarjotaan tilaisuus aiempaa paremmille kumppanuuksille!


 

Lorem ipsum

Tilaa Sponssaamon uutiskirje

Saat aina tuoreimmat tiedot palveluistamme ja
uusista sponsorointikohteistamme sekä juttuja
ja vinkkejä sponsoroinnin ajankohtaisista aiheista.


Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjeen sen lopussa
olevasta linkistä. Sähköpostiosoitettasi ei toimestamme luovuta eteenpäin kenellekään kolmannelle taholle.