Lahden Jazztori

Lahden Jazztori

Jazztorilla tavataan, svengataan ja viihdytään

Lahti Big Band ry:n tuottama Lahden Jazztori on järjestetty vuosittain yleensä elokuussa. Nyt tapahtuma siirtyy ajallisesti uuteen ajankohtaan syksymmälle. Tapahtuma järjestetään miellyttävästi sisätiloissa uudessa paikassa Lahden keskustassa. Luvassa on tuttuun tapaan kiinnostavia esiintyjiä, isoja orkestereita ja – jazzia!

Lahti Big Band -orkesterin perustivat pasunisti Eero Rämö ja Harjulan kansalaisopiston rehtori Eero Toukonen. Toukonen käynnisti kansalaisopistossa big band -piirin.

Lahti Big Band kokoontui ensimmäisen kerran syksyllä 1984. Ensimmäinen esiintyminen oli Harjulan kansalaisopiston kevätjuhlassa toukokuussa 1985. Noin vuoden kuluttua aloittamisesta orkesteri otti nimekseen Lahti Big Band, kotikaupunkinsa mukaan.

Vuonna 1989 Lahti Big Band ry järjesti ensimmäisen Lahden Jazztori -tapahtuman. Lahden torille keskustaan pystytettiin teltta, jossa viidyttiin rytmimusiikin ystävien mainiossa seurassa jazzin ja  ravintolapalveluiden äärellä. Laajimmillaan jopa yhdeksänpäiväinen tapahtuma on sittemmin järjestetty vuosittain. Nyt jokavuotinen musiikkitapahtuma on tekemässä uutta tulemistaan, ja Lahti Big Band rakentaa aktiivisesti uusia yhteistyökumppanuuksia.

Lahden vanhimman kaupunkifestivaalin ohjelma koostuu perinteisesti jazzista ja isojen orkestereiden konserteista. Mukana on aina myös nuoria musiikin opiskelijoita sekä paikallisia musiikin harrastajia.

Orkesterin soitin- ja äänentoistokalusto on myös tyylikauden mukaista. Komppikitarana on Gibson L-7 vuodelta 1940 ja rumpusettinä on aito Slingerlandin Radio King 1940-luvun alusta. Keikkatilanteessa käytetään vain yhtä mikrofonia, etupäässä laulun vahvistamiseen.

Nykyisin Lahti Big Band soittaa pääasiallisesti uudempaa big band -musiikkia ja pyrkii tekemään yhteistyötä myös muiden lahtelaisten musiikintekijöiden kanssa. Orkesterin kapellimestarina toimii Erno Tiittanen, ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana on Janne Tarmio.


Kohteesta kerrottua

Lahtelaisen kulttuuritarjonnan kulmakiviin vuodesta 1989 kuulunut Jazztori jatkaa olemistaan, vaikka puitteet muuttuvatkin… Ajat saattavat olla hankalat, mutta tärkeintä on, että musiikki jakaa soimistaan.

ESS, Petri Poutiainen 12.9.2016

Lahti Big Band soi upeasti ja on selvästi saanut lisäpotkua musiikkiinsa Tiittasen kapelloinnin myötä… Hienoa Lahti Big Band.

Jazzrytmit, Osku Rajala 4.8.2014

Katso ja kuuntele

 

Vieraile kohteen verkkosivuilla: Lahden Jazztori | Lahti Big Band

Tutustu kohteeseen paremmin tai tee oma yhteistyötarjous

Pyydä oheisella yhteydenottolomakkeella sitoumuksetta tarkempaa lisätietoa kumppanuusmahdollisuuksista. Tai tee meille rohkeasti kumppanuudesta oma yhteistyöehdotuksesi!

 

Lisää artikkeleita

KATSO LISÄÄ KOHTEITA

Jatketaanko juttua?

Tervetuloa tutustumaan kohteeseen
ja kumppanuuden mahdollisuuksiin!

Ota yhteyttä:

050 407 2027, info@companio.co
tai jätä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntösi.

Kohde on kiinnostava, ja haluan sitoumuksetta

lisätietoja kohteesta.tavata kohteen edustajan.tutustumiskutsun kohteen tilaisuuteen.tutustua kohteen kumppanuusohjelmaan.esittää oman yhteistyötarjouksen kohteelle.
Tervetuloa rekisteröitymään ennakkoon Sponder.biz Kumppanuustutkaan!

Haluatko tulla taloudellisena toimijana tunnistetuksi ja nähdä samalla itse markkinan kumppanuuspotentiaalia paremmin? Parhaillaan kehitettävä ja aikanaan tuonnempana julkistettava välityspalvelualusta tarjoaa kumppanuuden molemmille osapuolille suoran oikotien ja sujuvan viestikanavan kumppanuuksien hakemiseen ja neuvotteluiden avaamiseen.

Rekisteröityminen ei sido eikä velvoita mihinkään, vaan se tarjoaa mahdollisuuden saada ensimmäisten joukossa sähköpostitse tietoa palvelun käynnistymisestä ja sen pilottivaiheen etuhinnoista. Lisäksi se tarjoaa loistavan tilaisuuden olla mukana kehittämässä uuden palvelun ominaisuuksia ja sen käyttäjäkokemusta parhaiten tarpeitanne ja tavoitteitanne vastaaviksi.

P.S. Jäitkö ihmettelemään, mitä tarkoittaa "sponder"? Sehän on lennokas lyhenne sanasta "transponder" eli tutkavastaaja. Kun laite on kytketty päälle, kohde on muiden toimijoiden tunnistettavissa tutkassa. Termi on tuttu erityisesti ilmailussa - ja pian myös kaupallisella kentällä. Laitetaan sponderit päälle ja tarjotaan tilaisuus aiempaa paremmille kumppanuuksille!


 

Lorem ipsum

Tilaa Companion uutiskirje

Saat aina tuoreimmat tiedot palveluistamme ja
uusista sponsorointikohteistamme sekä juttuja
ja vinkkejä sponsoroinnin ajankohtaisista aiheista.


Voit milloin tahansa peruuttaa uutiskirjeen sen lopussa
olevasta linkistä. Sähköpostiosoitettasi ei toimestamme luovuta eteenpäin kenellekään kolmannelle taholle.